Uspješno okončan audit po međunarodnim ISO standardima

    Sveobuhvatni angažman i trud menadžmenta i uposlenika J.P. Medunarodni aerodrom Sarajevo, rezultirali su uspješno okoncanim auditom po medunarodnim ISO standardima.
    Auditori ovlaštene certifikacijske kuce TÜV Croatia d.o.o. koja je clan TÜV NORD grupe uz prisustvo predstavnika Medunarodnog aerdroma Sarajevo, proveli su audit sistema upravljanja kvalitetom i zaštite okoline u skladu sa zahtjevima medunarodnih standarda ISO 9001:2008 i 14001:2004.
    Takode je uspješno proveden i certifikacijski audit sistema upravljanja sigurnošcu informacija ISO/IEC 27001:2013, koji je novi u nizu upravljackih sistema, uspostavljenih na Medunarodnom aerodromu Sarajevo. Naime, rijec je o temljnom standardu kada je informacijska sigurnost u pitanju. Ovaj sistem ima za cilj da zaštiti informacionu imovinu Društva kao i korisnike aerodromskih usluga i poslovnih partnera od svih prijetnji koje bi mogle imati znacajan uticaj ukoliko bi kompromitirale povjerljivost, integritet ili dostupnost informacione imovine.
    Ovim je Medunarodni aerodrom Sarajevo postao jedan od rijetkih privrednih subjekata u BiH koji radne procese u potpunosti prilagodava internacionalnim standardima: ISO 9001:2008, 14001:2004. i 27001:2013.
    Certifikat o uskladenosti sa priznatim medunarodnim standardima dodatni je poticaj za Medunarodni aerodrom Sarajevo da nastavi sa politikom ulaganja u razvoj, kako bi se uzlazna putanja u nivou pruženih usluga i pozitivan trend poslovanja i dalje nastavili.